Trendikatsaus 2018

9.11.2017

Vuosittaisilla optisen alan messuilla on helppo havainnoida tulevia trendejä, sillä esillä ovat kaikki alan toimijat niin suurista toimittajista pieniin designereihin.

Silmälasit ja aurinkolasit selkeästi profiloituvat enemmän ja enemmän asusteeksi, eivät vain näkemisen apuvälineeksi. Tämä on nähtävissä varsinkin aurinkolaseissa, jossa pastellisävyiset ”washed” linssit tekevät vahvasti tuloaan. Näiden vaaleiden linssien taakse voi piiloutua, kun on huono päivä eikä itse ole parhaimmillaan. Voilá, pinkkien linssien läpi jokainen näyttää paremmalta! Vaaleaksi sävytetyt linssit voi valita omien värimieltymysten ja vaatteiden mukaan.

Silmälasikehyksissä metallikehykset marssivat esiin 90-luvun luolistaan. Myös metalli/muovi yhdistelmät näyttävät fresheiltä keveydessään. Muoveissa värit ovat vaaleita, läpikuultavia pastellisia. Edelläkävijän kehykset ovat muodoltaan viisi- tai kuusikulmaiset.

Luonnonmateriaalit ovat esillä enenemässä määrin. Puusta voidaan valmistaa uskomattoman kauniita kehyksiä ja yhdistellä puuta laminoiden esimerkiksi käsinmaalattuun silkkiin. Voiko olla hienompaa yhdistelmää? Niin uskomattomalta kuin se kuullostaa, myös marmoria käytetään kehyksiin. Marmori yhdistettynä hiilikuituun tekee kehyksestä keveän, ja jokainen kehys on uniikki, sillä kahta samanlaista marmoripalaa ei ole olemassa. Marmorin värin voi valita eri vaihtoehdosta,  jokainen kehys valmistetaan asiakastilauksena.