alain mikli 80's

5.1.2017

Ensi viikolla myymälässämme alkaa ainutlaatuinen alain mikli vintage näyttely. Tässä pieni alain mikli historiikki taustatiedoksi.

Alain Mikli syntyi vuonna 1955. Heti optikoksi valmistumisen jälkeen (1978) hän perusti oman yrityksen suunnitellakseen kauniimpia silmälasikehyksiä, koska kaikki silmälasit olivat hänen mielestään niin tysiä. Samalla hän tuli luoneeksi uuden ammatin: silmälasisuunnittelija. Silmälasialalla puhutaankin ajasta ennen ja jälkeen Alain Miklin, niin suuri on hänen vaikutuksensa alaan ja sen kehitykseen.

"Likitaitteisuus, kaukotaitteisuus, hajataitteisuus, karsastus - neljä hyvää syytä olla muodikas" "kehyksiä näkemistä ja näkymistä varten" "on parempi olla viehättävä ja likitaitteinen kuin vain likitaitteinen". Nämä 80-luvun mainoslauseet ovat edelleen ajankohtaisia.

80-luvulla sai alkunsa legendaariarinen alain mikli suorakulmio. Samoin ikimuistoinen "nenäkehys", joka karrikoi Alain Mikli omaa nenää, ja kertoo kuinka humoristinen Alain Mikli on suunnittelijana.

80-luvulla Alain Mikli työskenteli parhaiden nuorten suunnittelijoiden kanssa kuten Chantal Thomas, Guy Paulin, Anne-Marie Beretta ja Claude Montana. Alain Mikli puki myös tähtien silmät: Elton John, Jack Nichols ja Dalida rakastivat hänen kehyksiään ja näin alain mikli kehykset päätyivät lehtien kansikuviin.